Stiri de ultima ora

Trump despre kurzi: Nu ne-au ajutat în al Doilea Război Mondial. Nu ne-au ajutat în Normandia (VIDEO)

Trump despre kurzi:  Nu ne-au ajutat în al Doilea Război Mondial. Nu ne-au ajutat în Normandia  (VIDEO)
International
Donald Trump a fost aspru criticat pentru decizia luată în cazul kurzilor, numeroase critici venind inclusiv din interiorul Partidului Republican (din care Trump provine), dar şi din parte Pentagonului şi a Departamentului de Stat, relatează CNN .

"Ştirile despre Siria îţi fac greaţă. Trupe turce pregătindu-se să invadeze Siria dinspre nord, forţe susţinute de Rusia dinspre sud şi luptători ISIS care atacă Raqqa (fost capitală a Statului Islamic - n.r.)", a declarat Liz Cheney, membru republican al Camerei Reprezentanţilor.

"La cererea administraţiei lui, kurzii au servit drept vârful de lance împotriva ISIS în Siria, astfel încât să nu o facă trupele americane. Apoi, administraţia lui a făcut o înţelegere cu Erdogan pentru a-i extermina. Pagubele aduse reputaţiei şi interesului naţional vor fi extraordinare şi de lungă durată", a precizat senatorul republican, Marco Rubio.

Ar trebuie menţionat, însă, faptul că este puţin probabil că Donald Trump să fi luat decizia de retragere din Şiria fără o susţinerea unei bune părţi a establishment-ului american.

În apărarea lui Trump a sărit principalul consilier al preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

"Preşedintele Trump şi preşedintele Erdogan au stabilit cu exactitate ce fel de operaţiune este aceasta. Ştie care este obiectivul operaţiunii", a declarat Gulnur Aybet pentru CNN.

De asemenea, şi preşedintele Donald Trump s-a apărat invocând un argument ce se dorea a fi de natură istorică.

"Nu ne-au ajutat în al Doilea Război Mondial. Nu ne-au ajutat în Normandia, de exemplu", a declarat Donald Trump.

Normandia fiind o zonă din nordul Franţei.

În plus, Donald Trump nu pare foarte ingrjorat nici de faptul că ar putea evada un număr mare de luptători ai Statului Islamic, în momentul de faţă ţinuţi în închisori din Şiria aflate sub controlul kurzilor.

"Vor evada către Europa, acolo vor să se ducă (ei, prizonierii ISIS - n.r.). Noi nu avem soldaţi în acea zonă (a închisorilor - n.r.)", a adăugat Donald Trump.

Momentul în care trupele americane părăsesc teritoriile din nord-estul Siriei controlate de kurzi
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus