Stiri de ultima ora

Terapia cu anticorpi administrată lui Donald Trump, aprobată de autoritățile americane

Terapia cu anticorpi administrată lui Donald Trump, aprobată de autoritățile americane
International
Donald Trump, președintele în funcție al SUA, purtând mască de protecție. Foto: Getty Images

Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a emis sâmbătă o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi anti-COVID-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals, un tratament experimental administrat preşedintelui american Donald Trump, despre care liderul de la Casa Albă a afirmat că l-a ajutat să se vindece.

FDA a emis ordinul după un studiu clinic realizat pe 799 de adulţi ne-spitalizaţi cu simptome uşoare până la moderate de COVID-19.

„Autorizarea acestor terapii cu anticorpi monoclonali ar putea permite pacienţilor să evite spitalizarea şi să uşureze povara sistemului nostru de îngrijire a sănătăţii”, a declarat Stephen Hahn, oficial al FDA.

Regeneron Pharmaceuticals a primit peste 500 de milioane de dolari din partea guvernului american pentru a dezvolta tratamentul, conform New York Times.

Primele 300.000 de doze vor fi furnizate gratuit de către guvern, dar pacienţii ar putea fi nevoiţi să plătească unităţilor de sănătate costul administrării medicamentului, se arată într-un comunicat al companiei.

Tot în această lună , FDA a autorizat și medicamentul cu anticorpi, asemănător cu cel care a fost tratat Donald Trump, dezvoltat de Eli Lilly & Co.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus