Stiri de ultima ora

Summit-ul NATO de la Londra pentru a scoate Alianţa din „moarte cerebrală“. Trump a sosit în capitala Regatului Unit şi are întâlniri bilaterale cu „greii Europei“

Summit-ul NATO de la Londra pentru a scoate Alianţa din „moarte cerebrală“. Trump a sosit în capitala Regatului Unit şi are întâlniri bilaterale cu „greii Europei“
International
Preşedintele american, Donald Trump, a sosit luni seară la Londra pentru a participa la evenimentele care vor marca împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice, un summit care se anunţă tensionat după declaraţiile omologului său francez, Emmanuel Macron, că NATO se află în stare de „moarte cerebrală”, potrivit AFP.

Avionul prezidenţial Air Force One a aterizat în cursul serii pe aeroportul Stansted, în apropiere de Londra.

„Plec în Europa pentru a reprezenta ţara noastră şi a mă bate pentru americani în timp ce ‘democraţii care nu fac nimic’ au programat intenţionat o audiere în procedura de destituire în acelaşi moment cu NATO”, a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, la scurtă vreme după plecarea sa.

Trump va avea întrevederi bilaterale cu ”greii Europei” - Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, dar şi cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Întâlnirea survine în momente tensionate pentru NATO – în urma declaraţiilor lui Macron, a rezistenţei Germaniei faţă de cheltuielile impuse de SUA – dar şi în urma atitudinii Turciei. Nu în ultimul rând pretenţiile Bulgariei fac să sporească tensiunile din NATO.

În cadrul reuniunii, Donald Trump se va întâlni la un dineu de lucru cu liderii din România, Estonia, Letonia, Lituania, Grecia, Polonia, Bulgaria şi Marea Britanie.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus