Stiri de ultima ora

Studiu: Programele de vaccinare din China şi India vor dura până spre sfârşitul lui 2022

Studiu: Programele de vaccinare din China şi India vor dura până spre sfârşitul lui 2022
International
Programele de vaccinare din China şi India se vor întinde până spre sfârşitul lui 2022, dată fiind dimensiunea uriaşă a populaţiilor acestor state, iar peste 85% dintre ţările sărace nu vor avea acces larg la vaccinuri înainte de 2023, atrage atenţia un studiu publicat miercuri, transmite Reuters.

Vezi și: 

Noul preşedinte american Joe Biden a afirmat marţi că Statele Unite vizează să-şi asigure 200 milioane de doze suplimentare de la Pfizer-BioNTech şi Moderna până în vară.

În Europa, Comisia de la Bruxelles propune restricţionarea exporturilor de vaccinuri pe fondul frustrărilor provocate de întârzieri în livrarea vaccinului de la AstraZeneca şi de alte probleme.

Majoritatea ţărilor în curs de dezvoltare nu vor avea acces larg la vaccinuri înainte de 2023 cel mai devreme , spune în studiu Agathe Demarais, director al Economist Intelligence Unit, divizia de cercetare a Economist Intelligence Unit.

Unele dintre aceste ţări - în special cele mai sărace cu un profil demografic tânăr - ar putea să-şi piardă motivaţia să mai distribuie vaccinuri, mai ales dacă boala s-a răspândit masiv sau costurile asociate se dovedesc prea mari , adaugă ea.

Este puţin probabil ca majoritatea ţărilor africane să ajungă la acoperire vaccinală amplă mai devreme de începutul lui 2023, iar multe state asiatice vor avea acces larg la vaccinuri spre sfârşitul lui 2022.

Raportul mai atrage atenţia că livrările de vaccinuri prin programul COVAX, sprijinit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), s-ar putea derula lent din cauza întârzierilor în livrările către statele bogate şi a infrastructurii precare din ţările în curs de dezvoltare.

Programul COVAX este o schemă globală de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus a oamenilor din ţările sărace sau cu venituri medii. Obiectivul programului este de a livra cel puţin 2 miliarde de doze de vaccin până la sfârşitul lui 2021, pentru a putea imuniza 20% din populaţia cea mai vulnerabilă în 91 de ţări.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus