Stiri de ultima ora

Spania se pregătește să repatrieze un al doilea misionar contaminat cu Ebola

Spania se pregătește să repatrieze un al doilea misionar contaminat cu Ebola
International
Spania se pregătește să repatrieze din Sierra Leone un al doilea misionar catolic contaminat cu virusul Ebola, a anunțat sâmbătă guvernul spaniol.

Foto: (c) Xu Suhui / XINHUA ARHIVA

Fratele Manuel Garcia Viejo, în vârstă de 69 de ani și director al unui spital din orașul Lunsar în Sierra Leone, "a fost testat pozitiv /pentru Ebola/ și și-a exprimat dorința de a fi transferat în Spania", a declarat Ministerul Sănătății într-un comunicat, citat de AFP.

"În orele următoare, un aparat special de la Ministerul Apărării se va duce în Sierra Leone cu doi medici și trei asistente medicale, și cu tot echipamentul necesar pentru a proteja personalul și asigura tratamentul pacientului", precizează comunicatul.

Ministrul sănătății Ana Mato s-a întâlnit cu reprezentanți ai Ministerelor Afacerilor Externe și Apărării "pentru a organiza transferul", potrivit comunicatului.

Garcia este membru al Ordinului Ospitalier San Juan de Dios, un ordin romano-catolic ce gestionează asociația caritativă Juan Ciudad care lucrează cu victimele Ebola.

Sâmbătă, el a fost tratat într-o unitate specializată din Freetown, capitala Sierra Leone, potrivit unui comunicat al Ordinului, care precizează că Garcia este un medic generalist specializat în medicina tropicala, director al spitalului din Lunsar de 12 ani.

Misionarul este membru al Ordinului de 52 de ani și lucrează în Africa de 30 de ani, precizează Ordinul.

Autoritățile spaniole nu au precizat imediat când va fi el repatriat.

În august, un preot spaniol de 75 de ani a fost primul european ce a murit de Ebola în epidemia din vestul Africii, cea mai gravă de la apariția virusului în urmă cu patru decenii.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus