Stiri de ultima ora

Slovenia a desemnat Hezbollah în întregime drept o organizație teroristă |

Slovenia a desemnat Hezbollah în întregime drept o organizație teroristă |
International
Slovenia a desemnat luni Hezbollah în întregime drept o organizație teroristă, alăturându-se unui număr tot mai mare de state europene care au făcut pași similari în ultimele săptămâni pentru a pune capăt diferențierii dintre aripa politică și gruparea armată a grupului.

Într-o declarație, guvernul statului central european a spus că va trata de acum înainte grupul sprijinit de Iran, cu sediul în Liban, ca „o organizație criminală și teroristă care prezintă o amenințare la adresa păcii și securității”, scrie timesofisrael.com .

„Activitățile Hezbollah sunt împletite cu crima organizată și desfășurarea de activități teroriste sau paramilitare la scară globală”, a declarat guvernul din Ljubljana într-un comunicat.

Decizia a urmat recomandările Grupului permanent de coordonare pentru măsuri restrictive, care este condus de un oficial al Ministerului de Externe sloven, care a prezentat guvernului un raport privind „activitățile și modul de funcționare” al Hezbollah , potrivit declarației.

Ministrul de externe al Israelului, Gabi Ashkenazi, a mulțumit Ljubljana pentru mișcare. „Această decizie se alătură deciziilor luate în ultimele luni de guvernele din Europa și America Latină. Hezbollah este o organizație care, în primul rând, rănește cetățenii libanezi și îi ia ostatici pentru a servi intereselor Iranului ", a spus el într-o declarație.

El a cerut altor națiuni și Uniunii Europene să urmeze exemplul. Elnet, o organizație non-profit dedicată promovării relațiilor Israel-Europa, a salutat decizia Sloveniei.

" Slovenia se alătură unui număr din ce în ce mai mare de țări europene care au făcut acest pas important, trimitând un mesaj clar împotriva violenței, terorismului și urei", a declarat grupul într-un comunicat.

„ Hezbollah are o lungă istorie a terorii și a activităților legate de terorism împotriva țintelor europene și în Europa. Sunt necesare acțiuni suplimentare la nivel european pentru a aborda aceste amenințări. ”
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus