Stiri de ultima ora

Serghei Șoigu anuntă transferul trupelor americane către frontierele Rusiei

Serghei Șoigu anuntă transferul trupelor americane către frontierele Rusiei
International
Statele Unite și NATO mută trupele la frontierele Rusiei europene, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

„Acum trupele americane sunt transferate din părțile continentale ale Americii de Nord peste Atlantic în Europa. Are loc o deplasare de trupe în Europa către granițele rusești ”, a declarat șeful Ministerului Apărării.

Potrivit acestuia, principalele forțe sunt concentrate în zona Mării Negre și în regiunea Baltică, scrie vestidinrusia.ro .

În Polonia și Țările Baltice, grupările de forțe ale SUA se consolidează, a fost adoptat și este în curs de implementare conceptul american denumit „ patru ori treizeci”, intensitatea recunoașterii aeriene s-a dublat față de anul trecut și cea a recunoașterii navale a crescut de 1,5 ori”, a spus ministrul în cadrul unei ședințe.

Șoigu a precizat că în fiecare an NATO organizează în Europa până la 40 de evenimente operaționale majore de pregătire operativă, cu un „accent clar anti-rus”.

Potrivit acestuia, exercițiile NATO „Defender Europe – 2021” au devenit cele mai mari din ultimii 30 de ani.

Anterior, Ministerul Rus de Externe a comentat informațiile privind planurile Washingtonului de a trimite nave de război în Marea Neagră. După cum s-a subliniat în cadrul Ministerului, astfel de evenimente sunt de natură pur provocatoare.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus