Stiri de ultima ora

Scandalul Volkswagen lovește în plin economia Ungariei

Scandalul Volkswagen lovește în plin economia Ungariei
International
Aproximativ două milioane din cele 11 milioane de motoare diesel implicate în scandalul de la Volkswagen au fost produse la uzina Audi din Gyor, vestul Ungariei, a declarat marți ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, pentru postul privat de televiziune TV2, preluat de Reuters.

Sunt sigur că acesta va afecta industria producătoare de mașini din Ungaria dar sper că efectul va fi mai mic decât preconizează cele mai pesimiste scenarii , a subliniat Varga. Anterior, acesta estima că avansul economiei ungare ar putea fi amputat cu 0,3 până la 0,6% dacă vânzările europene de autoturisme vor scădea din cauza scandalului Volkswagen.

Mihaly Varga a mai spus că pentru moment Ungaria nu intenționează să interzică automobilele Volkswagen, după ce grupul auto german a recunoscut că a utilizat un soft care a manipulat testele de poluare ale motoarelor diesel în SUA.

Uzina Audi de la Gyor (vestul Ungariei) este un furnizor important pentru grupul Volkswagen. Potrivit cifrelor oficiale publicate pe propria sa pagină de Internet, anul trecut această uzină a produs 1,97 milioane motoare și 135.232 autovehicule.

Rivalul german Daimler are și el o uzină de asamblare la Kecskemet, centrul Ungariei, cu o capacitate anuală de 150.000 de autovehicule. Însă producătorul autoturismelor marca Mercedes a dezmințit că a manipulat la rândul său testele de emisii poluante.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus