Stiri de ultima ora

Scandal în Grecia. Fostul director artistic al Teatrului Naţional din Atena, acuzat de viol asupra unor refugiaţi minori

Scandal în Grecia. Fostul director artistic al Teatrului Naţional din Atena, acuzat de viol asupra unor refugiaţi minori
International
Fostul director al teatrului naţional din Atena Dimitris Lignadis a fost arestat sâmbătă în urm aunor acuzaţii de viol asupra minorilor FOTO EPA-EFE

Presa din Gecia relatează despre doi tineri care au depus plângere împotriva lui pentru abuzuri comise când aceştia erau adolescenţi. Unul dintre ei susţine că a fost violat în 2010, pe când avea 14 ani. Acuzaţiile sunt susţinute de mărturia unei femei din cercul intim de cunoştinţe al lui Lignadis, familiară cu viaţa sa privată.

Avocatul fostului actor a declarat sâmbătă că regizorul respinge acuzaţiile şi că Lignadis s-a predat de bunăvoie după ce poliţia a emis un mandat de arestare pe numele său.

Lignadis urmează să fie audiat miercuri, fiind acuzat de viol şi comportament indecent.

Secretarul special în materie de protecţie pentru minori neînsoţiţi din cadrul Ministerului Migraţiei grec, Irini Agapidaki, a declarat pentru Reuters că a cerut procuraturii să ancheteze relatările din presă şi reţelele sociale asupra copiilor refugiaţi care ar luat parte la cursurile de actorie ale lui Lignadis în 2017 şi 2018.

Agenţia semioficială Atena a relatat că minori aflaţi în adăposturi conduse de trei ONG-uri au „exprimat disconfort sau refuz de a se întoarce la cursuri”

Cazul a stârnit şi o furtună politică, potrivit greekreporter.com, ministrul culturii, Lina Mendoni şi chiar premierul grec fiind acuzaţi de opoziţie că au ştiut de activităţile artistice ilegale ale fostului director, pus în funcţie în august 2019, fără concurs.

Cazul său vine pe fondul mai multor scandaluri de azburi sexuale în lumea artistică şi sportivă din Grecia, dând naştere unor comparaţii cu mişcarea americană “me too”. Sofia Bekatorou, dublă medaliată la Olimpiadă la iahting, a declarat în decembrie 2010 că a fost supusă în 2000, pe când avea 21 de ani, "hărţuirii şi abuzurilor sexuale" din partea unui membru al Federaţiei de iahting, după calificările pentru Jocurile Olimpice de la Sydney .
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus