Stiri de ultima ora

Rusia: Elon Musk foloseşte un pretext ca să transporte arme nucleare în spaţiu. Rogozin şi istoria afirmaţiilor controversate: a ameninţat România cu bombardierul

Rusia: Elon Musk foloseşte un pretext ca să transporte arme nucleare în spaţiu. Rogozin şi istoria afirmaţiilor controversate: a ameninţat România cu bombardierul
International
Rusia: Elon Musk plănuieşte să transporte arme nucleare în spaţiu. Dimitri Rogozin şi istoria afirmaţiilor controversate: a ameninţat România cu bombardierul

Dimitri Rogozin, fost vicepremier rus, acum preşedinte al Roscosmos, afirmă că Elon Musk plănuieşte să trimită arme nucleare în spaţiu. Acesta a spus într-un interviu acordat presei ruse că planul de a bombarda planeta Marte în încercarea de a crea o atmosferă optimă susţinerii vieţii este de fapt o acoperire pentru supremaţia spaţială a SUA.

"Un singur lucru stă în spatele acestei demagogii: este o acoperire pentru trimiterea de arme nucleare în spaţiu", a spus Rogozin.

Rogozin a mai spus că teoria lui Musk privind bombardarea planetei Marte este absurda din toate punctele de vedere.

"Cine i-a dat lui dreptul de a distruge o planetă?", a spus Rogozin, potrivit TASS.

Alexandder Bloshenko, şi el oficial al Roscosmos, a afirmat că ar fi nevoie de 10.000 de focoase nucleare pentru a lovi planeta Marte.

"Pentru ca o explozie termonucleară la unul dintre polii lui Marte, cum spune planul SpaceX, pentru rezultate tangibile este nevoie de 10.000 de rachete nucleare pentru a transporta încărcătura", a spus Bloshenko.

"Nicio problemă", a scris Musk pe Twitter.

Teoria lui Elon Musk spune că exploziile provocate are face ca gheţarii de pe Marte să se transforme în dioxid de carbon, apoi să blocheze căldura în atmosferă exact ca într-un efect de seră.

DIMITRI ROGOZIN ŞI AMENINŢĂRILE ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI

În 2017, România a interzis survolarea spaţiului său aerian de către un avion în care se afla vicepremierul rus. El se îndrepta către Republica Moldova, iar traseul avionului era programat să intre în spaţiul aerian românesc.

Întors din drum, Rogozin a scris pe reţelele de socializare că "data viitoare se va afla la bordul unui Tu-160 (n.r bombardier strategic)".

Rogozin a mai acuzat România, dar şi Chişinăul ulterior şi a denunţat înrăutăţirea relaţiilor bilaterale. El a mai afirmat că România este marioneta SUA - "O să vorbim c cei care trag de aceste aţe".

Dimitri Rogozin a fost declarat persoana non-grata şi la Chişinau la propunerea ex-ministrului de externe Andrei Galbur.

Mai multe subiecte: Trebuie să repornim businessul Jurnal de carantină
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus