Stiri de ultima ora

România trimite militari în Africa de Vest. Ministrul francez al Apărării mulțumește „prietenilor români”

România trimite militari în Africa de Vest. Ministrul francez al Apărării mulțumește „prietenilor români”
International
Un militar al forțelor aliate europene Takuba, care operează în regiunea Sahel, intră în bază. Sursă foto: Profimedia Images

România va trimite în luna octombrie 45 de militari în misiunea Takuba, care acționează în regiunea Sahel din Africa și al cărei scop este combaterea grupărilor teroriste prezente în zona Liptako, aflată la confluența statelor Mali, Niger și Burkina Faso. Decizia Bucureștiului a fost salutată de Florence Parly, ministrul francez al Apărării, care a mulțumit României pentru participare și a spus că “mobilizarea europenilor în Sahel continuă”.

Decizia aprobată de parlamentarii români vine ca urmare a unei scrisori din partea președintelui Klaus Iohannis, iar misiunea va fi finanțată din bugetul Ministerului Apărării Naționale.

Raportul celor două Comisii de Apărare din Parlament a motivat decizia în unanimitate prin faptul că ”participarea Armatei României în cadrul Task Force Takuba va contribui la menținerea profilului operațional al acesteia și va aduce vizibilitate internațională sporită țării noastre, alături de beneficii importante, cuantificabile politic și politico-militar, în relația cu Franța”.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus