Stiri de ultima ora

Țările occidentale îşi sfătuiesc cetăţenii să părăsească Myanmarul cât mai curând

Țările occidentale îşi sfătuiesc cetăţenii să părăsească Myanmarul cât mai curând
International
Germania s-a alăturat ţărilor care le recomandă cetăţenilor lor aflaţi în Myanmar să părăsească teritoriul acestui stat cât mai curând posibil, din cauza intensificării violenţelor în ţara asiatică, transmite miercuri dpa.

Creşterea şi mai mult a folosirii forţei de către forţele de securitate şi o situaţie a securităţii tot mai imprevizibilă nu pot fi excluse , indică o alertă de călătorie postată marţi seară pe website-ul Ministerului de Externe german.

Cetăţenii germani aflaţi în Myanmar au fost sfătuiţi să evite aglomeraţia şi demonstraţiile.

La rândul lor, Statele Unite şi-a sfătuit marţi seară cetăţenii să evite deplasările în Myanmar şi le-au ordonat angajaţilor guvernamentali neesenţiali şi familiilor lor să părăsească această ţară.

Armata birmană a preluat controlul ţării după victoria zdrobitoare a partidului de guvernământ, al lui Aung San Suu Kyi, laureată a Premiului Nobel pentru Pace. Guvernul civil a fost înlăturat, iar majoritatea membrilor săi au fost arestaţi.

În recentele proteste la nivel naţional contra armatei, forţele de ordine au folosit tot mai mult mijloace violente împotriva demonstranţilor.

Observatorii internaţionali sunt de părere că multe decese din rândul manifestanţilor nu sunt raportate.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus