Stiri de ultima ora

Republica Moldova a plătit pentru vaccinul chinezesc CoronaVac mai scump decât pentru o serurile autorizate în UE

Republica Moldova a plătit pentru vaccinul chinezesc CoronaVac mai scump decât pentru o serurile autorizate în UE
International
Republica Moldova a plătit 13,5 dolari pentru o doză de vaccin CoronaVac după negocieri cu producătorul chinez Sinovac, în condiţiile în care acesta a cerut iniţial 15 dolari. Preţul este de aproape 7 ori mai mare decât cel al unei doze de AstraZeneca.

Pe lângă cei 13,5 dolari plătiţi pentru o doză de CoronaVac, guvernul de la Chişinău trebuie să achite încă 27 de dolari de persoană pentru un curs de vaccinare, scrie TV8.

În comparaţie, o doză de Pfizer a costat între 6 dolari (pentru Africa) şi 14 dolari (pentru Uniunea Europeană). Cel mai ieftin vaccin este cel produs de AstraZeneca şi costă între 2 dolari şi 4 dolari o doză.

Republica Moldova a recepţionat recent cele 100.000 doze de vaccin Sinovac – achiziţionate prin contractare directă, însă autorităţile din sănătate refuză să spună care este costul acestora.

Într-o notă informativă, Centrul pentru Achiziţii Publice în Sănătate spune că contractul are câteva clauze de confidenţialitate, care s-ar referi şi la preţ.

Moldova a recepţionat până în prezent 613.970 de doze de vaccin anti-covid din diferite surse, mare parte venind ca donaţie din partea României.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus