Stiri de ultima ora

Remaniere guvernamentală în Bulgaria

Remaniere guvernamentală în Bulgaria
International
Premierul bulgar, Boiko Borisov, a remaniat astăzi guvernul, în încercarea de a tempera valul de proteste anticorupție din ultimele săptămâni, potrivit  romania-actualitati.ro .

După o întâlnire cu partenerii din coaliția de guvernământ, șeful executivului de la Sofia a anunțat că i-a demis pe miniștrii de la Finanțe, Economiei, Interne și Turism, care ar fi adus prejudicii bugetului de stat prin acțiunile lor.

Ce alt emotive a mai avut Borisov, aflăm de la corespondentul RRA în Bulgaria, Petio Petkov.

Reporter: Plecarea ministrului turismului, Anghelkova, a fost cerută de mult de Patrioții Uniți. Ministrul sănătății, Ananiev, va prelua Ministerul de Finanțe, unde a fost ani de zile adjunct de ministru. Ceilalți patru demiși sunt înlocuiți de viceprim-ministrul Nikolova la Turism, de șeful poliției, Terziski, la Interne, de adjunctul de ministru Borisov la Economie și de directorul spitalului Aleksandrovska, profesorul Anghelov, la Sănătate.

Guvernul va anunța luni măsuri de atenuare a crizei economice, sociale și epidemice. Liderii protestului, care cer demisia lui Borisov și a procurorului șef Gheşev au avertizat că protestele au dat un prim rezultat, dar demonstrațiile și acțiunile de nesupunere civică vor continua până la victoria finală.

Realizator: Corespondentul RRA, Petio Petkov, amintește că mii de bulgari, majoritatea tineri, au protestat în fiecare seară în ultimele două săptămâni cerând demisia lui Borisov, pe care îl acuză că tolerează corupția, slăbind astfel instituțiile și statul de drept în beneficiul unor grupuri restrânse. Coaliția de centru-dreapta de la Sofia a promis că își va duce la bun sfârșit mandatul care se încheie în martie, anul viitor.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus