Stiri de ultima ora

Putin se arată îngrijorat de mediu şi critică ţările care produc gaz de şist. Interesul real din spatele ecologismului lui Putin

Putin se arată îngrijorat de mediu şi critică ţările care produc gaz de şist. Interesul real din spatele  ecologismului  lui Putin
International
Putin se arată îngrijorat de mediu şi critică ţările care produc gaz de şist. Interesul real din spatele ecologismului lui Putin

Un articol de: Redacția B1.ro - 24 Noi 2019, 15:16

Fracturarea hidraulică, făcut cu scopul extracţiei de gaz de şist, este o procedură "barbară" întrucât nu ţine cont de efectele pe care le are asupra mediului, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin , în timpul unei conferinţe de la Moscova, relatează  CNBC .

"Tehnologia actuală de producţie a petrolului de şist şi a gazului de şist sunt, fără îndoială, barbare", a declarat Vladimir Puţin.

Preşedintele rus, Vladimir Puţin, a criticat puternic ţările producătoare de gaz de şist, precum Statele Unite, pe motiv că au ignorat impactul asupra mediului al producţiei de petrol şi gaze de şist.

„Aceste tehnologii distrug mediul. În ciuda tuturor beneficiilor economice, nu avem nevoie de aşa ceva şi nu vom face acest lucru niciodată", a adăugat preşedintele rus, care a mai indicat şi că de regulă, zonele expoloatate au fost de obicei abandonate într-o „situaţie precară”.

Deşi nu este exclus şi un interes real pentru mediu, declaraţiile preşedintelui rus vin într-un context în care Statele Unite a crescut producţia de gaze de şist, poziţionându-se într-o postură în care să ameninţe dominaţia gazului rusesc în Europa (sau mai bine zis, în anumite zone din Europa). 

De fapt, Statele Unite exploatează atât de mult gaz de şist, încât îşi acoperă singură aproape întreg consumul de gaz. În plus, are rezerve suficient de mari încât să crească producţia în fiecare an, ce puţin pentru următorii 30 de ani.

Mai exact, potrivit datelor , Statele Unite a extras în 2018 o cantita de 20,95 trilioane de metri cubi de gaz de şist. Suficient cât să acopereze 69% din consumul total al ţării.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus