Stiri de ultima ora

Putin îi cheamă pe evrei în Rusia

Putin îi cheamă pe evrei în Rusia
International
Preşedintele rus Vladimir Putin, în mijlocul unor reprezentanţi ai Congresului Evreiesc European FOTO TASS

Preşedintele Congresului Evreiesc European, Moshe Kantor, a fost primit marţi, la Moscova, de preşedintele rus, Vladimir Putin. Cu această ocazie, liderul evreu a deplâns agravarea situaţiei comunităţii sale în Europa, iar Putin i-a propus ca soluţie un exod spre Rusia, relatează Euronews.

„Gravitatea situaţiei evreilor din Europa este la cel mai jos nivel de la Al Doilea Război Mondial încoace. Evreii resimt teama şi exodul din Europa este o realitate. Tot mai mulţi evrei vor să părăsească Franţa, care este totuşi considerată o ţară sigură“, s-a plâns Moshe Kantor.

„Să vină la noi. În epoca sovietică, ei emigrau de aici. Acum, nu trebuie decât să se întoarcă!“, i-a răspuns imediat şeful statului rus.

În Franţa, ultimul act antisemit a avut loc acum o săptămână, la Marsilia. Un profesor evreu a fost atacat cu maceta de un adolescent kurd născut în Turcia.

Conform unor date ale Ministerului francez de Interne, doar anul trecut au avut loc 806 acte antisemite în Franţa. În acest context, peste 7.500 de evrei au ales să se mute din Franţa în Israel.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus