Stiri de ultima ora

Pus sub acuzare de Congres, Donald Trump își va termina mandatul: Senatul nu poate finaliza procedura demiterii

Pus sub acuzare de Congres, Donald Trump își va termina mandatul: Senatul nu poate finaliza procedura demiterii
International
Senatul Statelor Unite nu va putea finaliza procedura privind inculparea preşedintelui Donald Trump în scopul demiterii înainte de încheierea mandatului actualului lider de la Casa Albă, afirmă senatorul Mitch McConnell, liderul grupului republican.

"În contextul acestei realităţi, cred că cel mai bun lucru pentru naţiunea noastră ar fi ca membrii Congresului şi puterea executivă să petreacă următoarele şapte zile concentrându-se în totalitate pe facilitarea învestirii în siguranţă şi transferului ordonat al puterii către viitoarea Administraţie Biden", a subliniat Mitch McConnell, potrivit CNN şi CBS News.

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat, miercuri seară, inculparea preşedintelui în funcţie, Donald Trump, pentru "instigare la insurecţie", în cadrul procedurii demiterii, care va continua în Senat. Donald Trump este acuzat că şi-a îndemnat simpatizanţii să atace sediul Congresului. Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

Senatul SUA urmează să decidă, cu majoritate de două-treimi, dacă preşedintele este vinovat.

Donald Trump este primul preşedinte din istoria SUA inculpat de două ori în scopul demiterii.

Donald Trump a fost deja vizat de o procedură de inculpare în vederea demiterii în decembrie 2019, pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. În acel caz, Senatul SUA a respins cererea Camerei Reprezentanţilor privind demiterea preşedintelui.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus