Stiri de ultima ora

Protestele din România, model pentru Ungaria

Protestele din România, model pentru Ungaria
International
Partidele de opoziție din Ungaria susțin că societatea civilă din România este un model pentru cea din țara lor. Declarația a fost făcută la Timișoara, de președintele Momentum, poate cea mai vehementă formațiune politică din Ungaria la adresa premierului Viktor Orban.

"Suntem puțin geloși când vine vorba de proteste. Sigur că am urmărit cum zeci, sute de mii de oameni au ieșit în stradă să protesteze în România, iar în Ungaria, din păcate, este ceva de neimaginat. Înseamnă că, în România, nu este o atât de mare apatie politică, oamenilor le pasă de viitorul lor și de politică într-un număr mai mare decât în Ungaria", a declarat Andras Fekete-Gyor, președintele Momentum TC.

Tot președintele Momentum a declarat că susține autonomia culturală a ținutului secuiesc, dar și nu pe cea teritorială.

"Eu susțin libertatea oamenilor, și, din acest punct de vedere, pot să înțeleg dorința de autonomie. Desigur, trebuie să înțelegem și să vedem interesele ambelor părți, a majorității românești și a minorității maghiare. Cred că poziția guvernului maghiar ar trebui să fie una de mediator”, a declarat Andras Fekete-Gyor președintele Momentum.

Partidul Momentum s-a înființat în urmă cu un an și are aproximativ 1500 de membri și 100 de filiale în Ungaria și Europa.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus