Stiri de ultima ora

Proteste violente în capitala Libanului. Demonstranții au folosit lasere împotriva forțelor de ordine (FOTO, VIDEO)

Proteste violente în capitala Libanului. Demonstranții au folosit lasere împotriva forțelor de ordine (FOTO, VIDEO)
International
Sute de protestatari s-au adunat sâmbăta în centrul Beirutului în continuarea a ceea ce a fost caracterizată drept "săptămâna furiei", relatează CNN .

Protestele au deveni rapid violente, forţele de ordine lansând proiectile cu gaze lacrimogene către demonstranţi, iar aceştia ripostând cu cocktailuri molotov, pietre, focuri de artificii şi chiar lasere.

Liban ul se confruntă cu demonstranţii încă din luna octombrie, atunci când a început una dintre cele mai profunde crize economice. Sistemul bancar se afla în colaps, există şi o limită la bancomate de doar 250 de dolari. În plus, moneda naţională şi-a pierdut 60% din valoare, ceea ce a dus la creşterea preţurilor, a inflaţiei şi la incapacităţi de plată.

Pe cale de consecinţă, premierul Saad Hariri a demisionat - deşi încă se află în funcţie în calitate de premier interimar.

Liban ul este un stat aflat sub o puternică influență iraniană (exercitată prin intermediul grupării Hezbollah), prin urmare este de aşteptat o reacţie a Teheranului - cel mai probabil una de natură "covert" (adică ascunsă).

Şi foarte probabil, demonstraţiile din Liban nu sunt o coincidenţă date fiind mişcările similare din Irak şi chiar şi Iran .
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus