Stiri de ultima ora

Primul incident important la alegerile prezidențiale: O secție din Germania nu a putut fi deschisă vineri

Primul incident important la alegerile prezidențiale: O secție din Germania nu a putut fi deschisă vineri
International
Primul incident important la alegerile prezidențiale: O secție din Germania nu a putut fi deschisă vineri

Un articol de: Sebastian Pricop - 08 Noi 2019, 14:10

Vineri a început votul pentru românii din diaspora! Aceste alegeri prezidențiale sunt primul tur de scrutin în care aceștia au la dispoziție trei zile pentru a se prezenta la urne.

Din păcate, prima zi a adus și primul incident după ce o secția de votare 194 din Herne, Germania , nu a putut fi deschise  în pofida tuturor eforturilor de remediere a situației întreprinse atât de Ambasada României la Berlin, cât și de Consulatul General al României la Bonn, informează Ministerul Afacerilor Externe .

"Votul în străinătate pentru alegerile prezidențiale 2019 a început și în secțiile de votare organizate în Europa.

La ora 13.00, ora României, votul este în curs de desfășurare în 770 de secții de votare din cele 835 organizate în străinătate.

În acest moment, sunt deschise secțiile de votare din: Afganistan, Africa de Sud, Albania, Angola, Arabia Saudită, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Republica Cehă, Republica Populară Democrată Coreeană, Republica Coreea, China, Cipru, Croația, Danemarca, Egipt, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Etiopia, Filipine, Finlanda, Franța, Georgia, Germania , Grecia, Iordania, India, Republica Indonezia, Israel, Italia, Irak, Iran, Japonia, Kazahstan, Kenya, Kuweit, Liban, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Malaysia, Malta, Maroc, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Nigeria, Olanda, Sultanatul Oman, Pakistan, Palestina, Polonia, Qatar, Federația Rusă, Serbia, Republica Singapore, Siria, Slovenia, Slovacia, Spania, Sri Lanka, Sudan, Suedia, Regatul Thailandei, Tunisia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan, Vietnam, Zimbabwe, precum și secția de votare Perth, din Australia.

Până la ora 13.00, ora României, prima zi a votării în străinătate s-a încheiat în 6 secții de votare (Auckland, Noua Zeelandă și Melbourne, Canberra, Sydney, Brisbane și Adelaide din Australia).

Din cauza unor elemente obiective, independente de MAE, secția de votare numărul 194 din Herne ( Germania ) nu a putut fi deschisă astăzi, în pofida tuturor eforturilor de remediere a situației întreprinse atât de Ambasada României la Berlin, cât și de Consulatul General al României la Bonn.

Cetățenii români din regiune au fost informați, pe multiple canale, de către Ambasada României la Berlin și Consulatul General al României la Bonn, cu privire la această situație și la opțiunile alternative. Secția își va desfășura în mod normal activitatea în timpul zilelor de sâmbătă și duminică, conform orarului stabilit prin lege.

Cetățenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secțiilor de votare pe site-ul oficial al MAE: .", arată Ministerul Afacerilor Externe .
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus