Stiri de ultima ora

Prima călătorie externă a președintelui SUA a început oficial: Joe Biden a ajuns în Marea Britanie, unde va participa la Summitul G7 și va avea întrevederi cu premierul Boris Johnson și Regina Elisabeta a II-a (VIDEO) |

Prima călătorie externă a președintelui SUA a început oficial: Joe Biden a ajuns în Marea Britanie, unde va participa la Summitul G7 și va avea întrevederi cu premierul Boris Johnson și Regina Elisabeta a II-a (VIDEO) |
International
Aeronava Air Force One a aterizat în comitatul Sufolk din Marea Britanie , miercuri seară, în prima călătorie externă a președintelui american Joe Biden , care va participa la Summitul G7 de la Cornwall.

Președintele SUA a ajuns în Marea Britanie , în prima sa călătorie externă din mandat

În interiorul hangarului de la RAF Mildenhall, unde Joe Biden a ținut un mic discurs, președintele SUA a fost așteptat de personal al Forțelor aeriene americane și de familiile lor, potrivit Sky News .

Joe Biden a petrecut circa 90 de minute la Mildenhall, înainte să zboare către Newquay pentru a merge la Tregenna Castle din Carbis Bay. Președintele SUA se întâlnește joi cu premierul britanic Boris Johnson , înainte de debutul Summitului G7.

La summit vor mai lua parte liderii din Canada, Japonia, Franța, Germania și Italia. Ulterior, Joe Biden și prima doamnă a SUA se vor întâlni cu Regina Elisabeta a II-a .

Maratonul de vizite este completat de călătoriile în Belgia, unde președintele american participă la Summitul NATO, și în Elveția, unde .

În formatul G7, Boris Johnson vrea să abordeze pandemia de COVID-19 și să îi îndemne pe ceilalți lideri prezenți să facă mai multe eforturi pentru distribuția vaccinului către restul lumii – chiar și așa, cel mai probabil vor fi luate în discuție și aspecte comerciale legate de Brexit, și efectele sale asupra procesului de pace din Irlanda de Nord.

Jake Sullivan, consilierul prezidențial american pentru securitate națională, preciza că Joe Biden are îngrijorări „foarte profunde” cu privire la această chestiune, adăugând că protocolul nord-irlandez post-Brexit este „critic”pentru a garanția că Acordul de la Belfast este respectat.

Noi precizări despre agenda lui Joe Biden

În timpul zborului peste Atlantic, consilierul prezidențial și secretarul de presă al Casei Albe au vorbit și despre alte capitole de pe agenda lui Joe Biden . Potrivit lui Jake Sullivan și Jen Psaki, printre acestea se numără:
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus