Stiri de ultima ora

Președintele Somaliei a renunțat la cetățenia americană, obținută ca azilant în SUA în urma Războiului civil din țară

Președintele Somaliei a renunțat la cetățenia americană, obținută ca azilant în SUA în urma Războiului civil din țară
International
Administrația prezidențială de la Mogadishu a transmis joi că președintele somalez Mohamed Abdullahi "Farmajo" Mohamed a renunțat la cetățenia americană, pe care a obținut-o ca azilant în SUA în urma Războiului civil din Somalia, informează MEDIAFAX.

Mohamed Abdullahi "Farmajo" Mohamed se afla la studii în Statele Unite în momentul izbucnirii conflictului civil din țara sa, în anul 1991. În acest context, Mohamed a solicitat drept de azil, iar ulterior a obținut cetățenia americană.

În 2010-2011, Mohamed Abdullahi "Farmajo" Mohamed a revenit în Somalia, unde timp opt luni a deținut funcția de premier al țării, iar apoi s-a întors în Statele Unite, unde locuiește familia sa.

Drept consecință a războiului civil, mulți politicieni din Somalia, inclusiv actualul prim-ministru, au dublă cetățenie.

Nu este clar motivul din cauza căruia președintele a renunțat la cetățenia americană.

Presa speculează că ar avea legătură cu faptul că, deținând cetățenia americană, președintele nu poate participa la Adunarea Generală a Națiunilor Unite în calitate de diplomat, poziție de ce oferă o serie de privilegii.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus