Stiri de ultima ora

Pârtia de schi care va uimi întreaga lume: Ce dotări are noul proiect al lui Kim Jong-un - GALERIE FOTO

Pârtia de schi care va uimi întreaga lume: Ce dotări are noul proiect al lui Kim Jong-un - GALERIE FOTO
International
Potrivit site-ului www.channelnewsasia.com , care citează KCNA, Agenţia oficială de presă nord-coreenă, Kim Jong-Un a testat instalaţia de urcare în staţiunea care este dotată cu numeroase piste de ski şi hoteluri.

Liderul nord-coreean s-a declarat mulţumit de modul în care au fost finalizate lucrările şi a dat instrucţiuni ca vizitatorii să simtă "grija şi iubirea partidului".

Potrivit KCNA, Kim Jong-Un le-a cerut oficialilor ca data de inuagurare a staţiunii să fie cât mai devreme posibil.

Staţiunea de schi Masik Pass Ski Resort este situată pe dealul Masik, din provincia Kangwon, care are o altitudine de 768 de metri şi este supus în mod normal unor ninsori grele de la începutul lunii noiembrie până în martie.

Masik Pass Ski Resort va avea piste pentru începători, intermediari şi avansaţi de o lungime totală de aproape 110.000 de metri şi de 40-120 de metri în lăţime.

Noua staţiune va fi accesibilă din autostrada Phenian-Wonsan şi va fi dotată cu hoteluri, heliport şi funicular. Conform aceluiaşi raport, Kim "a spus că este necesar să se construiască nu numai spaţii de odihnă, ci şi zone de prim ajutor la punctele de start, mijloc şi final ale curselor, şi să se stabilească un sistem de monitorizare automat al funicularului care să funcţioneze în timp real pentru a putea fi luate măsuri de prevenire a accidentelor".

Potrivit unei agenţii de turism specializate în turismul în Coreea de Nord, noua staţiune va fi deschisă pentru turişti străini: "Am ştiut de doi ani de planurile pentru această dezvoltare -- munca a început recent şi am văzut planurile de bază doar săptămâna trecută", a spus Simon Cockerell, manager general al agenţiei Koryo Tours din Beijing.

Subiectul staţiunii de schi a fost acoperit de media din Coreea de Sud într-o manieră critică.

Hotărârea Coreei de Nord de a cheltui "sume imense de bani pentru construirea unei staţiuni de schi în timp ce locuitorii şi chiar soldaţii nu au destulă mâncare arată că aceasta este doar o mişcare pentru a-l promova pe Kim Jong-Un drept lider căruia îi pasă de poporul său", a spus un dezertor anonim din Coreea de Nord pentru NK News , o companie media din Coreea de Sud specializată în ştiri din Nord.

Acesta a adăugat că infrastructura de schi existentă în Coreea de Nord este folosită exclusiv în scopuri militare şi că există o foarte mare probabilitate ca acesta să fie cazul şi cu noua staţiune.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus