Stiri de ultima ora

O motocicletă Harley-Davidson aparţinând papei Francisc a fost vândută cu 241.500 de euro

Motocicleta Harley-Davidson dăruită papei Francisc cu ocazia împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea mărcii a fost vândută, joi, pentru 241.500 de euro, într-o licitaţie organizată la Paris de casa Bonhams, conform AFP.

Estimată iniţial la o sumă cuprinsă între 12.000 şi 15.000 de euro, motocicleta vândută joi este un model Dyna Super Glide pe care papa Francisc nu l-a condus niciodată, semnându-se însă pe rezervor.

În luna octombrie 2013, papa Francisc a donat motocicleta asociaţiei catolice Caritas Roma. Suma obţinută în urma licitaţiei este destinată renovării cantinei populare şi a centrului de primire Don Luigi Di Liegro din Roma, care primeşte în jur de 1.000 de persoane fără adăpost pe zi, potrivit publicaţiei Le Figaro.

Papa Francisc a primit cadou două motociclete Harley Davidson în luna iunie 2013, cu ocazia împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea cunoscutei mărci americane. Cu acel prilej, papa Francisc a binecuvântat câteva sute de fani Harley Davidson, adunaţi în Piaţa Sf. Petru din Roma.

Cu o zi înaintea licitaţiei de joi, motocicleta a putut fi admirată, alături de 300 de automobile de legendă, într-o expoziţie publică, la Grand Palais, unde au avut loc primele saloane automobilistice din Paris. La expoziţie au fost prezentate, totodată, automobile Rolls-Royce, Facel Vega, Cadillac şi Panhard, cu o vechime de aproximativ o sută de ani.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus