Stiri de ultima ora

O jurnalistă este primul cetăţean afgan vaccinat împotriva COVID-19

O jurnalistă este primul cetăţean afgan vaccinat împotriva COVID-19
International
Jurnalista Anisa Shaheed a fost prima persoană căreia i s-a administrat doza de vaccin, fiind urmată de un medic şi de doi membri ai forţelor de securitate afgane.

Cu prilejul unei ceremonii care a marcat startul campaniei, preşedintele Ashraf Ghani a afirmat că lucrătorii media sunt ţinte permanente ale celor care vor să le reducă la tăcere vocile.

Vocile noastre pentru libertate, egalitate şi suveranitate naţională nu vor fi reduse la tăcere niciodată , a subliniat el.

Preşedintele Ghani a arătat că, aşa cum forţele de securitate luptă cu ameninţarea teroristă, cadrele medicale luptă cu ameninţarea reprezentată de pandemie.

Am dat ordin să fie ridicat un monument care să conţină numele tuturor acestor medici şi asistente care şi-au pierdut viaţa, pentru a le onora sacrificiile , a mai spus preşedintele.

Ministerul Sănătăţii îşi propune să vaccineze în jur de 250.000 de persoane, cu prioritate cadrele sanitare care luptă cu epidemia.

Potrivit celor mai recente date, epidemia de COVID-19 a provocat până acum mai mult de 2.400 de decese în rândul celor 55.000 de afgani care s-au infectat cu noul coronavirus.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus