Stiri de ultima ora

O fostă Primă Doamnă, condamnată la 58 de ani de închisoare pentru deturnare de fonduri

O fostă Primă Doamnă, condamnată la 58 de ani de închisoare pentru deturnare de fonduri
International
Fosta Primă Doamnă a statului Honduras, Rosa Elena Bonilla, a fost condamnată joi la 58 de ani de închisoare de un tribunal anticorupţie, fiind acuzată de deturnare de fonduri care erau alocate pentru programe sociale, relatează dpa.

Foto: cna.com

Bonilla a fost acuzată că a gestionat necorespunzător aproximativ 500.000 de dolari dintr-un cont în care biroul ei primea fonduri pentru programe sociale. Ea a redirecţionat fondurile către contul personal cu şase zile înainte de încheierea mandatului prezidenţial al soţului ei, potrivit procurorilor.

Ancheta a fost efectuată de o misiune anticorupţie, MACCIH, din cadrul Organizaţiei Statelor Americane (OSA) care părea să salute joi sentinţa, remarcând independenţa sistemului judiciar din Honduras.

Judecătorii vor decide ... cu imparţialitate, pe baza faptelor şi în acord cu legea, fără nicio restricţie şi fără influenţe , se arată într-un mesaj postat pe Twitter de MACCIH care a citat o declaraţie a ONU din 1985.

Fostul asistent personal al Rosei Elena Bonilla, Saul Escobar, a fost condamnat la 48 de ani de închisoare. Însă, în practică, legea din Honduras limitează perioada de executare a pedepsei cu închisoarea la 30 de ani.

Lobo îl acuzase pe secretarul general al OSA, Luis Almagro, şi pe actualul preşedinte al Honduras, Juan Orlando Hernandez, că i-au "linşat" soţia în încercarea de a acoperi acte de mega-corupţie comise de acesta din urmă.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus