Stiri de ultima ora

O amplă acțiune de deportare a imigranților ilegali începe în Spania

O amplă acțiune de deportare a imigranților ilegali începe în Spania
International
Primul zbor de acest fel a avut loc din Insula Gran Canaria către Mauritania, cu 22 de tineri africani de mai multe naţionalităţi, potrivit  romania-actualitati.ro .

În ultimele săptămâni, numărul imigranţilor care ajung în Insulele Canare în ambarcațiuni improvizate a depăşit capacităţile locale de asistenţă.

Reporter: ”Problema migraţiei ilegale în Insulele Canare a devenit urgentă pentru autorităţi şi localnici. Autorităţile din zonă au cerut guvernului central o soluţie pentru situaţia care a devenit o tragedie umanitară. Potrivit unui comunicat al Sindicatului Poliţiei Jupol, acesta îşi exprimă îngrijorarea faţă de creşterea numărului de sosiri de bărci improvizate în arhipeleag, unde nu există capacitate de reacţie şi de acordare a asistenţei necesare pentru aceste persoane. Numai în weekend au sosit peste 2.200 de imigranţi şi mulţi dintre ei dorm în port. Un reprezentant al guvernului regional l-a acuzat pe ministrul de interne, Fernando Grande-Marlaska, care a vizitat zona chiar săptămâna trecută, împreună cu comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, că a lăsat în urmă doar promisiuni, în loc să rezolve problema.”
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus