Stiri de ultima ora

Netanyahu, despre votul ONU privind deschiderea unei anchete: „O decizie ruşinoasă, un nou exemplu al obsesiei anti-israeliene a Consiliului ONU”

Netanyahu, despre votul ONU privind deschiderea unei anchete: „O decizie ruşinoasă, un nou exemplu al obsesiei anti-israeliene a Consiliului ONU”
International
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a catalogat joi drept o „decizie ruşinoasă” deschiderea de către Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a unei anchete internaţionale privind încălcări ale drepturilor omului în teritoriile palestiniene ocupate şi în Israel

„Decizia ruşinoasă de astăzi este un nou exemplu al obsesiei flagrante anti-israeliene a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului”, a declarat premierul Netanyahu, potrivit unui comunicat.

De partea cealaltă, atât ministrul de externe palestinian, cât şi reprezentanţii Hamas au salutat decizia Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

, subliniind că nu a primit probe care să arate că clădirile vizate în aceste atacuri erau folosite în scop militar, conform AFP.

„Dacă se adevereşte că impactul asupra civililor sau obiectivelor civile este nediscriminat şi disproporţionat, acest atac poate constitui o crimă de război”, a avertizat Michelle Bachelet în deschiderea unei reuniuni extraordinare a Consiliului ONU al Drepturilor Omului.

Războiul dintre Israel şi Hamas, al patrulea din 2008 încoace, a izbucnit pe 10 mai, în urma lansării de către Hamas a unor proiectile către Israel, în semn de solidaritate cu răniţii palestinieni în ciocnirile produse anterior cu poliţia israeliană pe Esplanada Moscheilor, în Ierusalimul de Est. La originea acestor ciocniri se află ameninţarea evacuării unor palestinieni din Ierusalimul de Est, în favoarea unor colonişti israelieni.

„Această escaladare este direct legată de proteste şi de răspunsul în forţă al forţelor de securitate israeliene, mai întâi în Ierusalimul de Est, iar apoi pe întregul teritoriu palestinian ocupat şi în Israel”, a apreciat Bachelet.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus