Stiri de ultima ora

În Spania numărul de cazuri de COVID-19 continuă să crească

În Spania numărul de cazuri de COVID-19 continuă să crească
International
În Spania, numărul de cazuri de COVID-19 continuă să crească, deși au fost impuse restricții dure, potrivit romania-actualitati.ro .

Ieri s-a înregistrat cel mai mare număr de decese din al doilea val al pandemiei, aproape 270 în 24 de ore.

Restricțiile sunt din ce în ce mai dure în tot mai multe regiuni. În jumătatea de nord a țării, autoritățile au decis interzicerea accesului și ieșirea în și din localități, dar și interzicerea circulației persoanelor pe timp de noapte.

Unii experți sunt de părere că numai o izolare totală, la fel ca cea din primăvară, ar putea opri răspândirea virusului. În afară de această răspândire radicală, strategia reală de combatere a pandemiei trebuie să fie bazată pe testare masivă, monitorizarea cazurilor și educarea populației.

Barurile și restaurantele din regiunea Catalonia au fost închise în 16 octombrie, unicul serviciu pe care pot să-l ofere fiind mâncare pentru luat acasă. La această restricție se adaugă și interzicerea deplasărilor începând cu ora 22:00, ceea ce a supărat și mai tare domeniul HoReCa.

Zeci de proprietari și angajați din sector au ieșit în stradă la Barcelona, protestând față de restricții și solicitând să se ia în seamă faptul că numărul contaminărilor nu crește din cauza acestui domeniu.

Astăzi, în Parlament, principala temă de dezbatere din sesiunea de control a guvernului a fost starea de urgență pe care executivul lui Pedro Sanchez o vrea activă până în primăvara anului viitor, astfel încât regiunile să poată adapta restricțiile în funcție de focarele de COVID-19.

Opoziția a anunțat însă că termenul maxim pe care îl acceptă este 20 decembrie.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus