Stiri de ultima ora

Moscova, după sancțiunile SUA în cazul Alexei Navalnîi: Este scandalos. Regretăm că oponenții noștri apelează la astfel de metode

Moscova, după sancțiunile SUA în cazul Alexei Navalnîi: Este scandalos. Regretăm că oponenții noștri apelează la astfel de metode
International
Moscova califică drept "scandaloase" acuzațiile Washingtonului că serviciile secrete rusești s-ar afla în spatele otrăvirii lui Alexei Navalnîi. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, somează SUA și UE să arate dovezile pe care le au în acest sens, altfel înseamnă că împiedică "intenționat" eforturile de a afla adevărul.

"Cazul pacientului de la Berlin (Alexei Navalnîi - n.r.) a fost menționat ca motiv pentru aceste restricții ( pentru o serie de oficiali ruși de rang înalt - n.r.)", a declarat miercuri Dmitri Peskov, citat de agenția TASS.

"Colegii noștri americani pretind că cel mai probabil a fost o otrăvire și că FSB se află în spatele acțiunii. Este scandalos", a accentuat Peskov.

"Dacă partenerii noștri americani au dovezi clare, trebuie să le împărtășească cu noi, pentru a putea stabili circumstanțele incidentului", a adăugat el.

Potrivit lui Dmitri Peskov, dacă SUA și UE "ascund intenționat dovezile pe care le au, înseamnă că fie nu dezvăluie adevărul despre povestea de la Berlin, fie împiedică intenționat aflarea adevărului". "Ambele variante sunt de neaccpetat", a completat el.

"Una peste alta, regretăm că oponenții noștri apelează la astfel de metode, care sunt absolut distructive pentru relațiile bilaterale", a concluzionat purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

Departamentul american al Trezoreriei SUA a anunțat marți că impune sancţiuni împotriva a şapte înalţi responsabili ai guvernului rus, între care figurează şi Aleksandr Bortnikov, şeful Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB), ca răspuns la otrăvirea opozantului rus Alexei Navalnîi.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus