Stiri de ultima ora

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, întâlnire cu șeful Pentagonului, James Mattis. Ce subiecte au dezbătut

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, întâlnire cu șeful Pentagonului, James Mattis. Ce subiecte au dezbătut
International
Ministrul Apărării, Mihai Fifor, întâlnire cu șeful Pentagonului, James Mattis. Ce subiecte au dezbătut

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și secretarul american al Apărării, James Mattis, s-au întâlnit și au purtat o discuție despre reuniunea miniștrilor apărării din statele NATO, care are loc pe 8 și 9 noiembrie, la Bruxelles. Oficialii au avut o convorbire despre modalitățile de întărire a cooperării bilaterale și despre participarea SUA la inițiativele din regiunea Mării Negre.

MApN a mai anunțat că discuția a fost o continuare a celei începute în luna septembrie despre prioritățile strategice ale cooperării României cu SUA. De asemenea, aceștia au mai luat în discuție deciziile adoptate la Summit-ul NATO de la Varșovia în ceea ce privește întărirea posturii de descurajare și apărare a NATO.

În plus, cei doi oficiali au mai dezbătut și subiectul cooperării dintre forțele armate române și ale SUA în Afganistan. Mihai Fifor a afirmat că țara noastră își respectă angajamentul de a participa la această misiune.

"M-am intalnit cu secretarul apararii James Mattis la doar o luna si jumatate de la vizita oficiala pe care am avut-o la Washington, in septembrie, unde  am avut un foarte bun schimb de opinii pe temele de interes comun.  Este o dovada clara a excelentelor relatii de colaborare pe care am reusit sa le intensificam in acest an cu SUA. Am transmis cu aceasta ocazie ca Romania isi mentine angajamentele asumate in cadrul NATO si ramane un aliat credibil si stabil in regiunea Marii Negre. De asemenea, am avut deosebita placere de a adresa secretarului apararii invitatia oficiala de a participa la reuniunea Bucharest 9 (B9), eveniment ce va avea loc anul viitor in Romania. Participarea SUA la intalnirea in acest format va aduce cu siguranta consistenta discutiilor in vederea pregatirii Summit-ului NATO din iulie 2018", a spus Fifor, conform Hotnews . 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus