Stiri de ultima ora

Masacru într-o moschee. Cel puţin 15 persoane au fost ucise

Masacru într-o moschee. Cel puţin 15 persoane au fost ucise
International
Cel puţin 15 persoane au fost ucise într-un atac armat făcut asupra unei moschei din Burkina Faso, vineri după-amiază, relatează Reuters .

Potrivit martorilor, atacatorii ar fi intrat în moschee şi pur şi simplu ar fi deschis focul.

Autorităţile nu cunosct identitatea atacatorilor, însă suspectează că ar putea avea legături cu un grup de islamişti care ar fi intrat în Burkina Faso din Mali şi care ar avea legături cu Statul Islamic sau cu Al Qaida.

Potrivit aceloraşi surse, odată cu intrarea acestui grup de islamist, în Burkina Faso au fost amplificate tensiunile conflicte etnico-religioase.

Mali, stat cu care Burkina Faso se învecinează la nord, a fost unul dintre cele mai instabile state vest-africane al ultimului deceniu, mai ales după prăbușirea regimului Gaddafi în Libia. Această din urmă evoluție a produs o serie de mișcări în rândul jihadiștilor, cu efecte vizibile asupra statelor din regiune.

Până anul acesta, Burkina Faso a fost unul dintre puţinele state africane din zonă care a cunoscut stabilitate. Însă de la începutul anului aproximativ 500.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele. Iar săptămâna trecută, 20 de angajaţi ai unei mine de aur au fost împuşcaţi aparent tot de jihadisti.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus