Stiri de ultima ora

Marşul Vieţii 2021. Victimele Holocaustului, comemorate online

Marşul Vieţii 2021. Victimele Holocaustului, comemorate online
International
Pentru al doilea an consecutiv de la demararea acestui proiect în 1988, Marşul Vieţii, desfăşurat pe cei 3 km ce leagă lagărele Auschwitz I de Auschwitz II – Birkenau în semn de respect faţă de victimele nazismului, se va desfăşura online, din cauza pandemiei COVID-19.

În calitate de reprezentant oficial în România al International March of the Living, Fundaţia Magna cum Laude-Reut – Complexul Educaţional Laude-Reut participă anual la Marşul Vieţii, între Auschwitz şi Birkenau, un program educativ anual, aducând peste 20.000 de persoane din întreaga lume în Polonia să studieze istoria Holocaustului şi să înţeleagă rădăcinile prejudecăţilor, intoleranţei şi urii, o adevărată lecţie de istorie pe viu.

Tradiţia March of the Living este de a insera mesaje de aducere aminte şi compasiune pe plăcuţe de lemn plasate pe linia de cale ferată care aducea trenurile morţii, toate aceste plăcuţe fiind apoi colectate de organizatori şi păstrate într-o mare arhivă. Participanţii din anii anteriori au putut să facă acest lucru în faţa infamei porţi a lagărului Auschwitz-Birkenau, iar acum avem la dispoziţie site-ul comemorativ nevermeansnever.com .
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus