Stiri de ultima ora

Malaysia Airlines a suspendat livrarea a 25 de avioane Boeing 737 MAX

Malaysia Airlines a suspendat livrarea a 25 de avioane Boeing 737 MAX
International
Operatorul aerian Malaysia Airlines a comunicat, miercuri, că a suspendat livrarea a 25 de avioane Boeing 737 MAX din cauza amânării revenirii în serviciu a aeronavelor, după ce acestea au fost reținute la sol în urma a două accidente fatale, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Decizia reprezintă încă un regres pentru Boeing, care marți a raportat cele mai slabe comenzi nete anuale din ultimele decenii, împreună cu cel mai mic număr de livrări din ultimii 11 ani. Asta în timp ce reținerea la sol a modelului 737 MAX a adus compania în urma principalului concurent Airbus.

„Având în vedere oprirea producției și întârzierea revenirii în serviciu a modelului 737-MAX, Malaysia Airlines a suspendat livrarea comenzilor sale”, a declarat compania aeriană prin e-mail, fără să spună când dorește reluarea livrărilor.

"Întrucât nu există încă o decizie clară din partea diferitelor autorități cu privire la revenirea în serviciu, diligența noastră tehnică trebuie să fie în desfășurare", a declarat Malaysia Airlines.

Compania aeriană spune că plănuise să îi fie livrate cinci aeronave 737 MAX anul acesta, începând cu luna iulie. Anul trecut, directorul general al companiei a specificat că din cauza amânării revenirii în serviciu a aeronavelor, livrările ar putea să depășească termenul stabilit.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus