Stiri de ultima ora

LOVITURĂ pentru Maia Sandu: A ÎNCĂLCAT Constituția chiar la prima sa mutare importantă, desemnarea Nataliei Gavrilița ca premier

LOVITURĂ pentru Maia Sandu: A ÎNCĂLCAT Constituția chiar la prima sa mutare importantă, desemnarea Nataliei Gavrilița ca premier
International
Curtea Constituţională a Republicii Moldova a declarat neconstituţional decretul prin care preşedintele Maia Sandu a desemnat-o pentru a doua oară pe Natalia Gavriliţa în funcţia de premier.

Totodată, magistraţii Înaltei Curţi au menţionat că pentru respectarea prevederilor Constituţiei, fracţiunile parlamentare şi preşedintele R.Moldova trebuie să recurgă la noi consultări, precizează Descchide.md.

La fel, Curtea a refuzat să precizeze dacă refuzul de a o desemna pe Mariana Durleşteanu în calitate de candidat la funcţia de premier poate fi catalogat ca săvârşirea a unei fapte grave de către preşedintele R.Moldova.

Deputaţii PSRM au depus o sesizare cu privire la legalitatea redesemnării Nataliei Gavriliţa drept candidat la funcţia de prim-ministru. Socialiştii au acuzat-o pe Maia Sandu de încălcarea Constituţiei, argumentând că la momentul desemnării Nataliei Gavriliţa, în Parlament deja exista o majoritate care şi-a anunţat sprijinul pentru candidatura ex-ministrului Finanţelor din Guvernul Greceanîi, Mariana Durleşteanu.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus