Stiri de ultima ora

Linda W. Luptătoarea ISIS capturată în Mosul ar putea fi o adolescentă din Germania

Linda W. Luptătoarea ISIS capturată în Mosul ar putea fi o adolescentă din Germania
International
Procurorii încearcă să determine dacă o adolescentă germană în vârstă de 16 ani, care a dispărut după ce s-a convertit anul trecut la Islam, se numără printre cei 20 de luptători străini ai Statului Islamic (ISIS) descoperiţi de forţele irakiene într-un tunel subteran de sub Oraşul Vechi al Mosulului, transmite DPA, potrivit News.ro .

Adolescenta din Pulsnitz, o localitate situată în apropiere de Dresda, era în legătură cu mai mulţi membri ai grupării jihadiste pe un chat online ş aceasta s-a convertit la Islam.

Înainte de a dispărea, procurorii germani o anchetau pentru pregătirea unei acţiuni violente de subversiune împotriva autorităţilor statale, dar au fost nevoiţi să suspende investigaţia.

Procurorul Lorenz Haase a precizat că există ”noi dovezi... care sunt evaluate” şi ancheta ar putea să fie redeschisă dacă adolescenta reapare şi este identificată în mod clar.

Un număr de 20 de luptători străini au fost găsiţi săptămâna trecută într-un tunel subteran de sub Oraşul Vechi al Mosulului, la doar câteva zile după eliberarea oraşului de sub ocupaţia Statului Islamic.

De asemenea, jihadiştii aveau asupra lor arme şi centuri sinucigaşe, potrivit autorităţilor guvernamentale de la Bagdad.

Printre cei 20 de jihadişti se numără cinci cetăţeni germani, trei ruşi, trei turci şi doi cetăţeni din Canada.

Referindu-se la adolescent de 16 ani, procurorii au următorul nume: ”Linda Wenzel”.

Potrivit The Guardian , Linda provine dintr-o familie destrămată. Profesorii de la Școala Ernst-Rietschel o descriu ca pe o elevă talentată, cu o înclinație deosebită spre matematică, fizică și chimie.

În urmă cu aproximativ jumătate de an, înainte de dispariția fetei din Germania, colegii Lindei Wenzel au observat o schimbare în comportamentul adolescentei, care schimbase pasiunea pentru hip-hop cu muzica arabă.

În primăvara lui 2016, Linda le-a mărturisit părinților ei interesul tot mai crescut față de Islam, ascunzând însă faptul că se convertise. Iar de Ramadan, tânăra i-a spus familiei că este la dietă. „Nu ne-am gândit nici măcar o secundă la așa ceva, ba chiar i-am cumpărat și un exemplar din Coran”, a declarat mama Lindei Wenzel, Katharina, în presa germană.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus