Stiri de ultima ora

Lideri palestinieni au sosit la Cairo pentru discuţii menite să consolideze o încetare a focului cu Israel

Lideri palestinieni au sosit la Cairo pentru discuţii menite să consolideze o încetare a focului cu Israel
International
Lideri palestinieni, printre care şeful Hamas, Ismail Haniyeh , şi o delegaţie a mişcării Fatah a preşedintelui Mahmoud Abbas, au sosit marţi la Cairo pentru convorbiri separate cu oficiali egipteni, menite să consolideze o încetare a focului cu Israel, transmite Reuters.

Vizita lui Haniyeh are loc în urma unei invitaţii speciale de la Cairo, în perspectiva unei reuniuni mai ample a facţiunilor palestiniene ce ar putea începe chiar săptămâna viitoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem.

Sursele palestiniene şi egiptene nu au precizat dacă delegaţiile celor două facţiuni rivale palestiniene se vor întâlni una cu cealaltă.

Egiptul a jucat un rol major în medierea unei încetări a focului, după 11 zile de conflict început pe 10 mai, între Israel şi Hamas, gruparea islamistă care controlează Fâşia Gaza.

Mai mult de 250 de palestinieni au fost ucişi în sutele de lovituri israeliene împotriva Gazei în timpul conflictului. De partea cealaltă, rachetele lansate de militanţii din Gaza au ucis 13 persoane în Israel.

La Cairo, Ismail Haniyeh şi oficiali egipteni vor discuta despre consolidarea armistiţiului cu Israel şi despre planuri de reconstrucţie a Gazei, a indicat Hazem Qassem. Egiptul s-a angajat să aloce 500 milioane de dolari pentru reconstrucţie în Gaza.

Egiptul a încercat în trecut să încurajeze cooperarea între facţiunile palestiniene, pe care o consideră importantă pentru eforturile mai largi de promovare a păcii în regiune.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus