Stiri de ultima ora

Klaus Iohannis, despre summitul NATO: Am evidențiat în documente comportamentul agresiv și destablizator al Rusiei. Situația de securitate din zona Mării Negre rămâne preocupantă (VIDEO) |

Klaus Iohannis, despre summitul NATO: Am evidențiat în documente comportamentul agresiv și destablizator al Rusiei. Situația de securitate din zona Mării Negre rămâne preocupantă (VIDEO) |
International
Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că, în cadrul summitului NATO , aliații au convenit că procesul de consolidare a posturii alianței de descurajare și apărare trebuie să vizeze cu precădere flancul estic ca întreg, cu atenție specială pe evoluțiile de securitate de la Marea Neagră. De altfel, în documentele adoptate azi a fost evidențiat „comportanentul agresiv și destablizator al Rusiei față de aliații și partenerii noștri din vecinătate”. „Situația de securitate din zona Mării Negre rămâne preocupantă, iar masarea recentă a trupelor și tehnicii militare rusești la granița cu Ucraina și în Crimeea ocupată ilegat e încă o dovadă clară în acest sens”, a declarat Iohannis.

NATO, preocupată de mișcările de trupe rusești de la granița Ucrainei. Declarațiile președintelui Iohannis

„Am decis azi să continuăm consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare. Am evidențiat, în acest sens, că apărarea colectivă rămâne piatra de temelie a NATO. Alături de aliați, am salutat progresele NATO în asigurarea unei posturi credibile și eficiente și am încurajat continuarea eforturior în acest sens. 

Am evidențial necesitatea ca procesul să vizeze cu precădere flancul estic ca întreg, în mod coerent, cu atenție specială pentru evoluțiile de securitate de la Marea Neagră. NATO trebuie să dispună de forțele și capabilitățile necesare pentru a răspunde eficient amenințărilor cu care ne confruntăm în regiune. Am evidențiat și menționat în documente comportamentul agresiv și destablizator al Rusiei față de aliații și partenerii noștri din vecinătate. 

Situația de securitate din zona Mării Negre rămâne preocupantă, iar masarea recentă a trupelor și tehnicii militare rusești la granița cu Ucraina și în Crimeea ocupată ilegal e încă o dovadă clară în acest sens.

Regiunea Mării Negre are importanță strategică pentru securitatea euro-atlantică și acest lucru a fost clar reconfirmat inclusiv prin multiple referiri la Marea Neagră în documentele summitului.

Am convenit astăzi importanța avansării și aprofundării relației NATO cu UE și cu statele care împărățesc aceleași valori”, a declarat președintele Klaus Iohannis .
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus