Stiri de ultima ora

Julian Assange va fi audiat în vederea extrădării în SUA abia în februarie 2020

Julian Assange va fi audiat în vederea extrădării în SUA abia în februarie 2020
International
Ben Brandon, reprezentând SUA, a deschis oficial cazul, la o zi după ce cererea de extrădare a fost semnată de ministrul britanic de Interne Sajid Javid.

„Acest caz este în legătură cu una dintre cele mai mari compromiteri de informaţii confidenţiale din istoria Statelor Unite”, a afirmat Brandon.

Assange, în vârstă de 47 de ani şi îmbrăcat într-un tricou gri, a declarat că 175 de ani din viaţa sa sunt în joc şi şi-a apărat site-ul privind acuzaţiile de atac cibernetic: „Wikileaks doar publică ştiri”.

Avocatul său, Mark Summers QC, a descris cazul ca fiind „un atac revoltător asupra drepturilor jurnalistice”.

Avocaţii lui Assange au informat că el va contesta şi sentinţa de 50 de săptămâni de închisoare primită în Marea Britanie pentru că şi-a încălcat termenii eliberării condiţionate.

În faţa tribunalului, susţinătorii lui Assange au protestat faţă de felul în care Marea Britanie l-a tratat. În jur de 12 persoane au avut pancarte, unii scandând „Dreptate pentru Julian Assange” şi „Apăraţi libertatea şi democraţia”.

Procuratura americană l-a inculpat inţial pe Assange de un singur capăt de acuzare, de piraterie informatică, însă a adăugat luna trecută 17 noi capete de acuzare, inclusiv cu privire la încălcarea Legii spionajului, primirea şi publicarea unor informaţii aparţinând Apărării împreună cu un fost analist în domeniul informaţiilor din cadrul armatei americane, Chelsea Manning.

Assange a locuit în sediul Ambasadei Ecuadorului la Londra timp de şapte ani, până în aprilie, când Quito i-a retras protecţia, ceea ce a condus la arestarea sa.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus