Stiri de ultima ora

Jocuri periculoase în Orient. 20 de avioane militare chineze au efectuat cea mai amplă incursiune de până acum în spaţiul aerian de apărare al Taiwanului

Jocuri periculoase în Orient. 20 de avioane militare chineze au efectuat cea mai amplă incursiune de până acum în spaţiul aerian de apărare al Taiwanului
International
Un număr de 20 de avioane militare chineze au intrat vineri în spaţiul aerian de apărare al Taiwan ului, cea mai amplă incursiune raportată până acum de Ministerul Apărării insulei, marcând o escaladare semnificativă a tensiunilor din strâmtoarea Taiwanului, transmite Reuters preluat de news.ro

Vezi și;

Potrivit ministerului, forţele aeriene taiwaneze au dezfăşurat rachete ”pentru a monitoriza” incursiunea din sudul zone de identificare a apărării aeriene. Avioanele sale au avertiat avioanele chineze, inclusiv prin radio.

Aceasta a fost cea mai amplă incursiune de până acum a forţelor aeriene chineze de când Ministerul Apărării din Taiwan raportează aproape zilnic zborurile efectuate de avioane militare din China între sudul Taiwanului şi Insulele Pratas, aflate sub control taiwanez, în Marea Chinei de Sud, începând de anul trecut.

Unele dintre aeronavele chineze au zburat în spaţiul aerian spre sudul Taiwanului şi au trecut prin Canalul Bashi, care separă insula de Filipine, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan într-un comunicat.

O persoană familiarizată cu planificarea securităţii din Taiwan a declarat pentru Reuters că armata chineză desfăşoară exerciţii care vor simula o operaţiune împotriva navelor de război americane care traversează Canalul Bashi.

China, care pretinde că Taiwanul este  propriul său teritoriu, a intensificat în ultimele luni activităţile militare în apropierea insulei democrate, o măsură pe care Taiwanul o descrie ca fiind un pericol pentru stabilitatea regională.

Prezenţa atât de multor avioane de luptă chineze în misiunea de vineri - Taiwanul a afirmat că este a fost alcătuit din patru bombardiere H-6K cu capacitate nucleară şi 10 avioane de luptă J-16, printre altele - a fost neobişnuită şi a avut loc în timp ce forţele aeriene ale insulei au suspendat toate misiunile de antrenament, după prăbuşirea a două avioane de vânătoare săptămâna aceasta.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus