Stiri de ultima ora

Italia anunță că vaccinul său este sigur în faza 1 de testare pe oameni

Italia anunță că vaccinul său este sigur în faza 1 de testare pe oameni
International
Autorităţile italiene afirmă că vaccinul creat integral în ţară este sigur în faza 1 de testare şi a indus un răspuns imun pe subiecţii umani.

Răspunsul este similar celorlalte vaccinuri administrate în două doze.

”92,5% dintre cei vaccinaţi aveau niveluri de anticorpi detectabili. Cu o singură doză avem rezultate comparabile vaccinurilor Modernă şi Pfizer”, a declarat  directorul ştiinţific al spitalului Spallanzani, Giuseppe Ippolito.

Dintre cei 100 de voluntari care s-au prezentat la teste, 45 au fost vaccinaţi cu diferite doze şi nu au suferit „efecte adverse în primele 28 de zile” după inoculare, „un rezultat mai bun decât cel obţinut de Modernă şi Pfizer, care au avut efecte secundare”, a subliniat Ippolito.

Protocolul vaccinului va fi prezentat agenţiilor de reglementare a medicamentelor în perioada următoare  iar faza 3 de testare s-ar putea încheia la vară.

Vaccinul este  produs şi patentat de compania farmaceutică italiană ReiThera, cu sediul la Castel Romano. Pentru crearea sa a fost alocată suma de 8 milioane de euro.

Acest potenţial vaccin este administrat într-o singură doză iar vârful prezenţei anticorpilor după 4 săptămâni rămâne constant.

La rândul ei Antonella Folgore, preşedinta companiei ReiThera – care a dezvoltat vaccinul -, a declarat că are că obiectiv „producerea a 100 de milioane de doze pe an” şi a asigurat că serul „este stabil la o temperatură de între 2 şi 8 grade”.

Până în prezent în Italia au fost vaccinate aproape 180.000 persoane, dintre care 95.000 în ultimele 48 de ore, cu dozele primite de această ţară de la companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech.

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus