Stiri de ultima ora

Iranul și-a ales președintele, rezultatele oficiale sunt așteptate sâmbătă

Iranul și-a ales președintele, rezultatele oficiale sunt așteptate sâmbătă
International
Iranienii au votat vineri pentru a desemna un nou preşedinte cu ocazia unor alegeri considerate a fi câştigate dinainte de ultraconservatorul Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati pe fondul nemulţumirii faţă de grava criză economică şi socială cu care se confruntă ţara, notează AFP.

Operaţiunile de vot au fost extinse considerabil pentru a permite o participare maximă în condiţii bune pentru cei 59,3 milioane de alegători din Republica Islamică, ţinând cont de pandemia de COVID-19 care loveşte puternic ţara.

Scrutinul a fost închis oficial la orele 02.00 în noaptea de vineri spre sâmbătă (vineri, 21.30 GMT).

Şeful Autorităţii Judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, în vârstă de 61 de ani, face figură de favorit, în lipsa unei concurenţe reale după descalificarea principalilor săi adversari.

Din 1997, alegerile prezidenţiale din Iran au rezervat în mod regulat surprize. Rezultatele ar putea fi cunoscute de sâmbătă la prânz.

Anunţul turului al doilea pentru 25 iunie ar fi, cu siguranţă, o lovitură de teatru, deoarece rarele sondajele disponibile l-au dat pe Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati câştigător din primul tur.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus