Stiri de ultima ora

Investiții record în sistemul de apărare al Marii Britanii. Premierul Boris Johnson a făcut anunțul |

Investiții record în sistemul de apărare al Marii Britanii. Premierul Boris Johnson a făcut anunțul |
International
Investiții record în sistemul de apărare al Marii Britanii. Premierul Boris Johnson a făcut anunțul

Un articol de: Andrei Vlad - 19 Noi 2020, 18:43

Marea Britanie pregătește investiții majore în apărare. Premierul Boris Johnson a anunțat sume importante, o inițiativă fără precedent în ultimii 30 de ani. 

Boris Johnson susține că aceste investiții sunt obligatorii pentru Marea Britanie , în contextul în care situația internațională este mai periculoasă și mai competitivă ca niciodată. Noile cheltuieli cu sistemul de apărare vor fi majorate cu 10%. Astfel, în următorii 4 ani, investițiile Regatului Unit în apărare vor fi de 212 miliarde de euro, 2,2% din PIB, „mai mult ca orice altă țară europeană" și „mai mult ca orice alt aliat NATO cu excepția SUA", susține Johnson. 

De asemenea, premierul a subliniat faptul că marina britanică are un rol important pe agenda sa, pentru „restabilirea poziției Regatului Unit drept prima putere navală din Europa": 

În plus, investițiile în securitatea cibernetică reprezintă o altă prioritate a guvernului condus de către conservatorul Boris Johson. 

Marea Britanie interzice vânzarea mașinilor pe benzină și motorină

Odată cu desprinderea de Uniunea Europeană, Marea Britanie a hotărât să ia decizii ferme. Printre acestea, măsurile te termen mediu și lung cu privire la metodele ecologice de transport. Astfel, mașinile și furgonetele noi alimentate integral cu benzină și motorină , în Marea Britanie . Anunțul a fost făcut de către premierul Boris Johnson , care a precizat că doar unele mașini hibrid vor fi permise în continuare, potrivit BBC.

Măsura anunțată de către Boris Johnson este numită de oficialul britanic drept o „revoluție industrială verde", care va combate schimbările climatice și va crea noi locuri de muncă, în industrii precum cea nucleară. Inființarea unei mari centrale nucleare și mai multe reactoare nucleare ar putea crea 10.000 de locuri de muncă, estimează guvernul britanic, iar în total, după 2030, 250.000 de locuri de muncă, distribuite în special în nordul Angliei și Țara Galilor. 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus