Stiri de ultima ora

Intalnire cruciala a negociatorilor sefi pe Brexit: Ce probleme au ramas nerezolvate

Intalnire cruciala a negociatorilor sefi pe Brexit: Ce probleme au ramas nerezolvate
International
Negociatorul-sef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a anuntat duminica seara ca dupa intalnirea cu secretarul britanic Dominic Raab au ramas probleme cruciale nerezolvate."Ne-am intalnit azi cu @DominicRaab si echipa de negociatori a Regatului Unit. In ciuda unor eforturi intense, unele probleme-cheie sunt inca deschise, inclusiv mecanismul de protectie pentru Republica Irlanda/Irlanda de Nord, pentru evitarea unei frontiere dure", a scris Barnier intr-un mesaj in reteaua Twitter, preluat de DPA.Negociatorul european a declarat ca va informa despre discutii cele 27 de state membre ale UE si Parlamentul European.

We met today @DominicRaab and UK negotiating team. Despite intense efforts, some key issues are still open, including the backstop for IE/NI to avoid a hard border. I will debrief the EU27 and @Europarl_EN on the #Brexit negotiations.

- Michel Barnier (@MichelBarnier) October 14, 2018

Raab s-a deplasat la Bruxelles pentru o intalnire urgenta cu Barnier, in contextul vehicularii unor informatii potrivit carora premierul britanic Theresa May este pe punctul sa accepte, inaintea summit-ului european de miercuri, un asa-numit mecanism de protectie pentru mentinerea temporara - posibil pe termen nelimitat - a Regatului Unit in uniunea vamala cu UE.Vezi si
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus