Stiri de ultima ora

Informații ÎNGRIJORĂTOARE din Coreea de Nord: Phenianul ar fi efectuat un test „foarte important" la o bază de lansare a rachetelor (VIDEO)

Informații ÎNGRIJORĂTOARE din Coreea de Nord: Phenianul ar fi efectuat un test „foarte important la o bază de lansare a rachetelor (VIDEO)
International
Presa nord-coreeană a anunțat că Phenianul a efectuat un test „foarte important" la o bază de lansare. Agenția nord-coreeană de știri nu a specificat în ce a constat testul, dar baza a fost folosită anterior pentru lansarea de rachete purtătoare de sateliți.

Coreea de Nord a efectuat un test „foarte important" la baza de lansare Sohae, potrivit agenției oficiale de știri a Phenianului, care a subliniat că rezultatele testului vor fi folosite pentru consolidarea strategiei de apărare a țării.

Testul are loc în contextul în care Coreea de Nord a avertizat recent că ar putea urma o „nouă cale", din cauza impasului în negocierile cu SUA, privind denuclearizarea.

În cursul zilei de sâmbătă, președintele american, Donald Trump, a lăudat în fața presei, la Washington „relația sa foarte bună" cu liderul nord-coreean Kim Jong Un și a insistat „că ar fi surprins dacă Phenianul ar acționa în mod ostil”.

Relația dintre Washington și Phenian s-a deteriorat însă puternic în ultima săptămână, după ce Donald Trump a afirmat, la summitul NATO de la Londra, că nu exclude posibilitatea unei acţiuni militare împotriva Coreei de Nord.

În replică, Phenianul a ameninţat, o zi mai târziu că, în acest caz, ,,va realiza acţiuni echivalente la toate nivelurile" și a denunțat o ,,recădere în senilitate a președintelui american.

Încă din luna martie, serviciul de spionaj al Coreei de Sud confirma faptul că Phenianul a reluat activitatea pentru a restabili centrul său cheie de lansare a rachetelor cu rază lungă de acțiune de la Tongchang-ri.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus