Stiri de ultima ora

Guvernul de la Londra a decis să interzică, începând de luni, adunările cu mai mult de șase persoane, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus

Guvernul de la Londra a decis să interzică, începând de luni, adunările cu mai mult de șase persoane, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus
International
Guvernul de la Londra a decis să interzică, începând de luni, adunările cu mai mult de șase persoane, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, anunță romania-actualitati.ro .

Vor fi câteva excepții de la această regulă. De câteva zile, numărul de infecții noi în Marea Britanie trece de 2.000 de cazuri pe zi.

Persoanele infectate sunt în general tinere și cu forme ușoare. Autoritățile se tem însă că numărul infecțiilor va crește exponențial și este doar o chestiune de timp până când persoane în vârstă sau persoane vulnerabile vor fi infectate şi vor ajunge în stare gravă.

Din acest motiv, guvernul a decis să interzică pe termen nelimitat adunările mai mari de șase persoane, cu câteva excepții.

Matt Hancock, ministrul sănătății: Regula este, cu câteva excepții, în școli, la locul de muncă și în cadrul unor evenimente, cum ar fi nunțile sau înmormântările, că nu te poți întâlni în grupuri mai mari de şase persoane.

Guvernul de la Londra este adesea acuzat că are o strategie de comunicare confuză, ce a contribuit parțial la explozia de infectări noi.

Ministrul sănătății spune că noua regulă este acum clară și va fi aplicată de poliție care poate da amenzi de la 100 la 3.200 de lire sterline pentru cei care nu o respectă.

Decizia autorităților britanice a fost anunțată în contextul unor veşti mai puțin încurajatoare de la oamenii de știință din Oxford, care lucrează pentru găsirea unui vaccin împotriva COVID-19.

Testele clinice avansate au fost suspendate, întrucât unul din voluntarii care a primit vaccinul experimental s-a îmbolnăvit.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus