Stiri de ultima ora

Germania ridică intredicțiile de la granițe, impuse împiedicarea răspândirii pandemiei de coronavirus, pentru ca muncitorii din agricultură est-europeni, să se întoarcă la muncă | B1.ro

Germania ridică intredicțiile de la granițe, impuse împiedicarea răspândirii pandemiei de coronavirus, pentru ca muncitorii din agricultură est-europeni, să se întoarcă la muncă | B1.ro
International
Acasa › Ştiri › Externe › Germania ridică intredicțiile de la granițe, impuse împiedicarea răspândirii pandemiei de coronavirus, pentru ca muncitorii din agricultură est-europeni, să se întoarcă la muncă

Germania ridică intredicțiile de la granițe, impuse împiedicarea răspândirii pandemiei de coronavirus, pentru ca muncitorii din agricultură est-europeni, să se întoarcă la muncă

Un articol de: Beatris Ionita - 04 Apr 2020, 09:48

Germania intenționează să ridice măsurile de securitate pe care le-a impus la graniță odată cu pandemia de coronavirus, pentru a permite lucrătoeilor agricoli să intre în țară și se întoarcă la muncă. 

Guvernul ar putea primi până la 80,000 de lucrători agricoli din Europa de Est în aprilie și mai, de care este mare nevoie pe piața muncii, potrivit aljazeera.com. 

Germania nu poate suplini lipsa muncitorilor străini care lucrează la recoltarea culturilor de fructe și legume din ferme, a declarat guvernul joi. Țările din întreaga Uniune Europeană, inclusiv Germania, au instituit controale la frontieră pentru a împiedica răspândirea virusului, dar un efect secundar al aceastor restricții s-ar putea vedea pe piața muncii, dacă se lucrătorii nu vor ajunge în sere.

Fermierii se tem că nu vor putea încheia sezonul agricol fără ajutor

Agricultorii și procesatorii de legume din Germania au avertizat că astfel de restricții ar împiedica mii de lucrători sezonieri est-europeni să ajungă în sere pentru recoltare și să plantare, ceea ce ar fi o lovitură grea pentru producția de fructe și legume și creșterea prețurilor.

Majoritatea lucrătorilor agricoli provin din țări din estul Uniunii Europene, inclusiv din Polonia,România și Bulgaria.

Ministerul agriculturii din Germania a declarat joi că a ajuns la un acord cu Ministerul german de interne pentru a permite unui număr de până la 40,000 de lucrători sezonieri din ferme să intre în țară în aprilie și încă 40,000 în mai.

Se vor lua măsuri de siguranță pentru a proteja muncitorii de COVID-19

Totuși, lucrătorii ar trebui să vină cu avionul, pentru a evita granițele terestre și pentru a se proteja împotriva amenințării pe care o reprezintă coronavirus, a declarat ministerul agriculturii.

În plus lucrătorii sezonieri vor fi supuși unui control medical și vor trebui să păstreze distanța între ei în timp ce lucrează, iar spațiile de cazare trebuie să nu fie aglomerate.  În plus, ministrul a declarat că  încerca să atragă încă 10,000 000 de persoane în Germania pentru a lucra în ferme, inclusiv șomeri, studenți, solicitanți de azil și persoane disponibilizate temporar de la alte locuri de muncă.

"Am găsit o soluție orientată spre obiective care îndeplinește două cerințe: protectia impotriva cornavirusului pe de o parte si asigurarea recoltei pe de alta parte", a declarat ministrul agriculturii german Julia Kloeckner.  Agricultorii germani erau deosebit de îngrijorați de lipsa de lucrători pentru recolta de sparanghel care începe în săptămânile următoare.

Germania intenționează să elibereze „certificate de imunitate” pentru cei care s-au vindecat de coronavirus și sunt gata să reintre în activitate

Guvernul testează populația în masă pentru a se stabili dacă indivizii s-au vindecat într-adevăr și au anticorpii specifici COVID-19. Dacă rezulatatele sunt favorabile oamenii vor primi un certificat și se pot întoarce la miuncă. Germania testează deja mai multe persoane pentru coronavirus decât orice altă țară europeană, cu o rată de 300,000 până la 500,000 pe săptămână, potrivit presei internționale.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut la 91,159, dintre care 1,275 de persoane au murit,  iar 24,575 s-au vindecat, arată stattistica internațioanală.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus