Stiri de ultima ora

Germania intenţionează să primească cei mai mulţi dintre refugiaţii din insulele greceşti

Germania intenţionează să primească cei mai mulţi dintre  refugiaţii din insulele greceşti
International
Germania şi-a exprimat dorinţa de a primi 1.500 de imigranţi suplimentari care locuiesc în prezent pe insulele greceşti, după ce tabară Moria de pe insula Lesbos a luat foc lăsând fără adăpost mii de exilaţi.

Merkel şi ministrul de Interne, Horst Seehofer, au fost de acord cu planul, care prevede să se concentreze asupra familiilor cu copii cărora li s-a acordat deja statutul de protejaţi în Grecia. Se spune că propunerea a fost deja discutată cu Atena, potrivit DPA .

Această iniţiativă vine în urma presiuni asupra guvernului german pentru a deschide uşile refugiaţilor din tabara Moria.

Germania s-a angajat deja la sfârşitul săptămânii trecute să primească 100-150 de copii ca parte a unei iniţiative europene comune pentru minori neînsoţiţi.

Autorităţile germane au insistat asupra necesităţii de a se găsi o soluţie la nivel european pentru această problemă spinoasă a migraţiei, care, din 2015, a divizat cele 27 de ţări membre UE.

În vizită la Atena, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a solicitat „un răspuns corect, puternic şi eficient” din partea Uniunii Europene. Comisia Europeană a propus ca la data de 23 septembrie să fie prezentat proiectul de reformare a politicii de migraţie în UE.

Până în prezent, răspunsul europenilor a fost foarte discret: 10 ţări au fost de acord să primească 400 de minori neînsoţiţi, inclusiv Franţa, care ar trebui să primească aproximativ o sută.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus