Stiri de ultima ora

Franţa, terorizată. Bărbat care ameninţa trecătorii cu o armă, împuşcat mortal lângă Avignon. Incident la consulatul francez din Jeddah

Franţa, terorizată. Bărbat care ameninţa trecătorii cu o armă, împuşcat mortal lângă Avignon. Incident la consulatul francez din Jeddah
International
La scurt timp după atacul asupra bazilicii Notre-Dame din Nisa în această dimineaţă, au avut loc încă două atacuri cu cuţitul. Primul la Avignon, unde poliţiştii au ucis un om care i-a ameninţat cu un cuţit. La câteva mii de kilometri distanţă, a fost vizat şi consulatul francez din Arabia Saudită. Un paznic a fost rănit cu un cuţit, atacatorul fiind arestat, scrie nice-matin.

Poliţiştii au împuşcat mortal un bărbat în localitatea Montfavet, în apropiere de oraşul Avignon, din sudul Franţei, după ce acesta ameninţase trecătorii cu o armă, a declarat poliţia, care a confirmat relatările apărute anterior în mass media, transmite Reuters.

Potrivit postului de radio francez Europe 1, bărbatul ar fi strigat Allah Akbar . Incidentul a avut loc la doar câteva ore după un atac cu cuţitul comis în interiorul unei biserici din Nisa, unde trei persoane au fost ucise, dintre care cel puţin una a fost decapitată. Şi în acest caz agresorul strigase Allah Akbar .

Totodată, forţele de securitate saudite au arestat joi un cetăţean saudit care a atacat cu un obiect ascuţit un paznic de la consulatul francez din oraşul Jeddah (vest), a relatat agenţia oficială saudită SPA, citată de EFE.

Poliţia din provincia Mecca a arestat un cetăţean care a atacat o gardă de securitate de la consulatul Franţei cu un obiect ascuţit şi pe care l-a rănit uşor , a relatat SPA, fără alte detalii. Potrivit dpa, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Mohammed al-Ghamdi, atacatorul ar fi un individ de circa 40 de ani. Motivul atacului nu este deocamdată cunoscut.

Informaţia a fost confirmată şi de Ambasada Franţei la Riad. Atacatorul a fost imediat arestat de forţele de securitate saudite după atac. Paznicul a fost transportat la spital şi viaţa sa nu este în pericol. Facem apel la compatrioţii noştri aflaţi în Arabia Saudită să dea dovadă de vigilenţă maximă , a transmis ambasada franceză într-un comunicat citat de AFP.

Ambasada Franţei condamnă ferm acest atac împotriva unei legaţii diplomatice pe care nimeni nu-l poate justifica , a mai menţionat ambasada, potrivit EFE. Misiunea diplomatică şi-a exprimat speranţa că autorităţile saudite vor clarifica acest atac şi vor garanta securitatea companiilor şi a comunităţii franceze în ţară .
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus