Stiri de ultima ora

Franţa a emis un mandat internaţional de arestare pe numele liderului Statului Islamic

Franţa a emis un mandat internaţional de arestare pe numele liderului Statului Islamic
International
Justiţia franceză a emis un mandat internaţional de arestare pe numele liderului reţelei teroriste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, şi al purtătorului său de cuvânt, Abu Mohammad al-Adnani, care ar fi murit în august 2016, informează AFP.

Aceste mandate de arestare au fost emise de către judecători de instrucţie în cadrul unei proceduri judiciare deschise la 8 octombrie de către Parchetul Naţional Antiterorist (PNA) francez cu privire la „conducerea sau organizarea unei asocieri de răufăcători în scopuri teroriste şi criminale“, au declarat surse judiciare pentru AFP.

Statul Islamic a revendicat mai multe atentate comise în Franţa, cel mai grav fiind cel din 13/14 noiembrie 2015, soldat cu peste 130 de morţi.

Abu Bakr al-Baghdadi a fost dat în mai multe rânduri mort, dar forţele kurde din Irak şi Siria afirmă că este viu, aflându-se cel mai probabil în prezent în Libia.

60 de atentate dejucate în Franţa

Vineri, ministrul francez de Interne Christophe Castaner a anunţat că Franţa a dejucat 60 de atacuri teroriste în ultimii şase ani. Ultimul atentat plănuit împotriva Franţei viza deturnarea unui avion.

Potrivit lui Castaner, a fost vorba „despre un individ care voia să se inspire din (atentatele comise, n. red.) pe 11 septembrie“ 2001 în Statele Unite.

Întrebat dacă această persoană voia să deturneze un avion, Castaner a răspuns că „era pe cale să organizeze asta“.

Bărbatul în cauză a fost arestat de către forţele de ordine, a precizat ministrul francez, fără să prezinte alte detalii.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus